Distribucija

Televizijska i filmska distribucija primarna je delatnost Art Viste. Poslovanje u prvim godinama smo bazirali na distribuciji televizijskih sadržaja, a poslednjih godina smo se specijalizovali za distribuciju domaćih ostvarenja koja su postigla više nego izuzetan uspeh kod publike u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i na evropskom tržištu.

Zajedno sa svojim partnerima oformili smo mrežu distribucije domaćih filmova u dijaspori, gde smo ostvarili fantastične rezultate. Takođe, naša firma se bavi i svetskom prodajom prava, tako da smo na evropskom marketu u Berlinu, 2019. Godine, sklopili dogovor sa kompanijama iz Japana, Kine, Južne Koreje, Francuske i prodali prava za film Južni Vetar.

U proteklom periodu distribuirali smo domaće filmove, Toma, Jedini Izlaz, Lihvar, Realna priča, Vojna Akademija 5, Balkanska međa, Taksi bluz, Južni vetar, Prokleti pas, The Books of Knjige: Slučajevi pravde, Kozje uši, Biser Bojane, Zona Zamfirova drugi deo, Santa Maria della Salute, Vojna akademija 3 – novi početak, Dnevnik mašinovođe, Braća po Babine linije, Smrdljiva bajka, Kad ljubav zakasni, Vojna akademija 2, Vir, Love hunter, Branio sam mladu Bosnu, Peti leptri 3D, Gorčilo- jesi li to došao da me vidiš, Za kralja i otadžbinu, kao i strana ostvarenja Tengo ganas de ti i Spring breakers.

Filmska i televizijska distribucija uvek je činila sastavni deo poslovanja naše firme. Naš cilj je da kroz bioskopsku mrežu koju posedujemo, kao i saradnjom sa drugim lokalnim prikazivačima, nezavisnim producentima obezbedimo najbolje uslove za plasman i distribuciju filmova na tržištu Srbije i Crne Gore, kao i šire, u region i Evropi i ostatku sveta.

Verujemo da je kreativna distribucija jedini način da se postignu najbolji rezultati tokom eksploatacije filma.