Bioskopi

Art Vista d.o.o. još od svog osnivanja 1996. godine aktivno učestvuje u stvaranju bioskopske mreže u našoj zemlji. Jedno je od prvih privatnih preduzeća u Srbiji koje se bavi prikazivačkom delatnošću, prateći najviše svetske standarde u pogledu bioskopske opreme i pratećih sadržaja u prikazivanju.

Još 1996. godine Art Vista otvara svoj prvi bioskop – bioskop Vuk koji se nalazio u prostoru današnje Ustanove kulture Vuk Karadžić na Zvezdari.
Nakon toga, 28.08.1997. otvoren je bioskop Roda kao prvi privatni bioskop na Čukarici. Roda 2002. postaje Roda cineplex, kompletno renoviran i digitalizovan, sa novim enterijerom i 3 sale opremljene najsavremenijom bioskopskom opremom.
2010. godine Art Vista otvara svoj prvi bioskop van Beograda – rekonstrukcijom i adaptacijom bioskopa Arena u Novom Sadu otvoren je moderan Arena cineplex sa 6 bioskopskih sala.

Devastirana bioskopska mreža u našoj zemlji pod hitno je trebala osveženje. Sa partnerskom firmom Mobil 3D Cinema, opremili smo 5 mobilnih bioskopskih ekipa koje u postojećim bioskopskim salama, kulturnim centrima, dvoranama i drugim namenskim prostorima prikazuju fimove u vrhunskoj 3D tehnologiji. Na ovaj način magiju bioskopske projekcije smo doveli u više od 100 gradova i mesta širom Srbije.