Drama

Za kralja i otadžbinu

Režija
Radoš Bajić
Glavne uloge
Marko Nikolić
Neda Arnerić
Nebojša Glogovac
Nenad Okanović
Maša Lazarević
Drama

Za kralja i otadžbinu

Za kralja i otadžbinu

Sadržaj:

“Za kralja i otadžbinu” je dirljiva priča koja prati sudbinu starog srpskog ratnika Milisava Janjića, bivšeg kaplara, koji se tokom Drugog svetskog rata borio protiv nemačkog okupatora kao pripadnik Ravnogorskog pokreta i posilni pukovnika Dragoljuba Draže Mihailovića. Kroz vešto preplitanje njegovih uspomena i sećanja na prošlost i ratna dešavanja u proleće 1941. godine, sa savremenim trenucima, autor pripoveda o napadu fašističke Nemačke, Aprilskom ratu i slomu Kraljevine Jugoslavije, o nedaći koja je zadesila srpski narod, gubitku slobode, pojavi oslobodilačkih pokreta u Srbiji i o jednom srpskom vojniku, koji se posle 65 godina izgnanstva u Americi, vraća u otadžbinu.

Film nosi snažnu antiratnu i humanu poruku. Posvećen je svim rodoljubima i patriotama koji su 1941. godine branili svoju zemlju i odaje počast najboljim slobodarskim tradicijama i težnjama srpskog naroda, ma kako on u Drugom svetskom ratu bio organizovan.

Originalni naslov:

Za kralja i otadžbinu

Početak prikazivanja:

26.3.2015.

Dužina trajanja:

83 min

Država/Godina:

SRB/2015

Žanr:

Drama

Režija:

Radoš Bajić

Distribucija:

Art Vista doo

Glumci:

Marko Nikolić, Neda Arnerić, Nebojša Glogovac, Nenad Okanović, Ivana Adžić, Maša Lazarević, Slobodan Ninković, Ljiljana Stjepanović, Lazar Ristovski, Nenad Jezdić, Ivan Vučković, Aleksandar Đurica, Nedeljko Bajić, Miloš Timotijevići mnogi drugi.

Podelite ovaj sadržaj