Akcija / Drama / Fantazija

Vir

Režija
Bojan – Vuk Kosovčević
Glavne uloge
Nebojša Đorđević
Srđan Pantelić
Nenad Okanović
Emir Kusturica
Mirjana Karanović
Dragan Nikolić
Milorad Mandić Manda
Ivan Ivanović
Akcija / Drama / Fantazija

Vir

Vir

Sadržaj:

Film o prvoj polovini devedesetih godina iz ugla mladih, o njihovim naporima da pronađu sebe dok ih okolnosti vuku na dno. Film čine tri priče, svaka prati različitog junaka tokom 48 sati kada u njihovim životima dolazi do velikog preokreta.
“Koreni mržnje” prati vođu grupe skinheda, Bogdana. Njegov bes i agresija, koje mu je nesebično u kosti uterao otac konstantnim batinama i bespotrebnim kažnjavanjem, izaziva u njemu erupciju mržnje prema sebi i celom svetu, vodi ga na dno.
”Sumrak idola” prati Kaleta, poslednjeg preživelog pucača iz jednog poznatog klana. Štiti ga stric iz Državne bezbednosti, sve dok Kale još jednom ne pretera.
Priča „Vir“ prati Grofa, umetnika-crtača grafita koji je bio mobilisan i završio sa traumom iz rata od koje se još nije oporavio. Ceo svoj život je posvetio crtanju grafita sa jednom posebnom temom-virom. Siguran je da kada ga nacrta onako kako treba, nestaće senke prošlosti sa kojima živi.

Originalni naslov:

Vir

Početak prikazivanja:

12.11.2012.

Dužina trajanja:

110 min

Država/Godina:

SRB/2012

Žanr:

Akcija / Drama / Fantazija

Režija:

Bojan – Vuk Kosovčević

Distribucija:

Art Vista doo

Glumci:

Nebojša Đorđević, Srđan Pantelić, Nenad Okanović, Emir Kusturica, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić, Milorad Mandić Manda, Ivan Ivanović

Podelite ovaj sadržaj