Komedija

Braća po babine linije

Režija
Radoš Bajić
Glavne uloge
Radoš Bajić
Milorad Mandić Manda
Ljiljana Stjepanović
Olga Odanović
Komedija

Braća po babine linije

Braća po babine linije

Sadržaj:

U živote glavnih junaka, čuvenih Petlovčana – Radašina i Milašina (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje na početku filma zatičemo u „normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga“, jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob. Oni, ushićeni zbog pisma i vođeni snom o lepšem životu i rešenju svih problema, kreću iz Petlovca na put… samo oni znaju gde – i koji? No, kako to u životu često biva, umesto da stignu do Beograda gde ih čeka daleki rođak iz Australije „Radašin će zalutati sa tajanstvenom
plavušom u gorostasnim planinama u kojima riču medvedi“, a Milašin će „umesto da pre Radašina stigne do bogatstva koje ga čeka, zaglaviti u selo Vranovo, na planini Sokolovica, sa koje puca vidik na zonu bezbednosti, gde šiptarski dronovi svaki dan izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali, kako sahranjuju, žale, jedu i piju…“. Tako njihovo putešestvije ka boljem sutra – postaje put do beskraja.
Na putu im se pridružuju i ostali radoznali stanovnici Petlovca. Radojka (Ljiljana Stjepanović), Zlatana (Olga Odanović) i sin Dragan (Nenad Okanović) kreću u potragu za Radašinom i Milašinom. Igrom slučaja, u nekom momentu, vođeni različitim ciljevima, na jednom mestu se okupljaju svi publici znani Petlovčani, ujedinjeni pred pitanjem: „Gde su braća po babine linije!?“
U komičnim avanturama naših junaka, dobro poznatoj galeriji likova iz moravskog sela Petlovac, pridružuju se novi akteri priče o doživljajima čuvene BRAĆE PO BABINE LINIJE.
Njihove živote i puteve ovoga puta obogatiće i zakomplikovati likovi koje tumače Jelena Gavrilović, Milena Predić, Branko Janković i mnogi drugi, kao i specijalni gosti – Enver Petrovci, Tihomir Stanić i Toma Kuruzović.

Originalni naslov:

Braća po babine linije

Početak prikazivanja:

17.3.2016.

Dužina trajanja:

90 min

Država/Godina:

SRB/2016

Žanr:

Komedija

Režija:

Radoš Bajić

Distribucija:

Art Vista doo

Glumci:

Jelena Gavrilović, Milena Predić, Branko Janković i mnogi drugi, kao i specijalni gosti – Enver Petrovci, Tihomir Stanić i Toma Kuruzović.

Podelite ovaj sadržaj