ART VISTA je u saradnji sa svojim partnerom Mobil 3D Cinema  po drugi put učestvovala u realizaciji filmskog
programa festivala u Bajinoj Bašti, u periodu od 02. do 05. jula 2015.
godine.

ART VISTA je obezbedila profesionalni projektor, audio opremu za
profesionalnu reprodukciju zvuka, kvalitetno odgovarajuće filmsko platno, kao i dodatnu neophodnu opremu za prikazivanje
filmova, uz svoj stručan kadar, potreban za realizaciju tog filmskog programa.

Nekoliko reči o BAŠTA FESTU, kao i fotografije montirane bine, platna, kompletne opreme, u predivnoj atmosferi za sve filmokusce!

BAŠTA FEST je internacionalni festival kratkog igranog filma smešten u Bajinoj Bašti. Ove godine održan je po drugi put. Zamišljen je kao godišnja manifestacija, svake godine prvog vikenda u julu. Zbog prirode profesije pokretača festivala, akcenat je stavljen na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima i rad reditelja sa glumcima. To je tema o kojoj se malo govori, pogotovo kada je u pitanju kratki film.

Svi kratki filmovi su deo takmičarskog programa u okviru jedne selekcije. Sve programske celine odvijaju se na otvorenom: filmske projekcije takmičarskog programa u parku „Borići“, žurke i koncerti na obali reke Drine na plaži Rača (pored Bašta Kampa) i izleti za učesnike festivala na najatraktivnije lokacije ovog kraja. Tako ovaj festival predstavlja specifičan spoj filma, prirode i dobre zabave.

Nagrada je statueta – simbol festivala šišarka i novčani iznos za nagrade koje dodeljuje glavni žiri (glavna nagrada 30.000 dinara i pojedinačne nagrade 20.000 dinara), osim nagrade žirija mladih za koju se dodeljuje simbol festivala – šišarka.

Nagrade se dodeljuju za:

najbolji film u celini (ZLATNA IMAGINACIJA)
najbolju režiju (ZLATNA INDIKACIJA)
najbolju mušku ulogu (ZLATNA INTERPRETACIJA)
najbolju žensku ulogu (ZLATNA INTERPRETACIJA)
najbolji scenario (ZLATNA INSPIRACIJA)
nagrada Žirija mladih za najbolji film

Žiri ima pravo da neku nagradu ne dodeli, da podeli nagradu i da dodeli dve specijalne nagrade.

U okviru pratećeg programa su radionice, izleti za učesnike, kao i muzički program<.

Bašta Kamp se nalazi na obali Drine, na plaži Rača, udaljen na 1km od centra grada. Kamp ima obezbeđene sve uslove (tuševe, vodu za piće, wc, dovod električne energije).