Art Vista d.o.o. je preduzeće za filmsku, tv i bioskopsku distribuciju, osnovano je 1996. godine. Dugi niz godina se bavimo televizijskom i filmskom distribucijom u Srbiji i u regionu, uz redovno prisustvo na najvećim evropskim marketima medija. Pored toga, preduzeće se sa velikim uspehom bavi i bioskopskim prikazivanjem i jedno je od prvih privatnih preduzeća u Srbiji koje se bavi ovom delatnošću. Direktor i vlasnik preduzeća je Zoran Cvetanović.

U vlasništvu Art Vista d.o.o. su dva renomirana bioskopabeogradski Roda Cineplex i novosadski Arena Cineplex. Od 2019. godine u suvlasništvu Art Viste je i prestižni bioskop Cineplexx Promenada u Novom Sadu.

Roda Cineplex

roda

Roda Cineplex je jedan od prvih privatnih bioskopa u Srbiji. Otvoren je 28.08.1997. godine. Decembra 2002. godine bioskop je kompletno renoviran i pretvoren u moderan cineplex sa 3 sale.

Roda Cineplex je opremljen najsavremenijom Dolby 3D i Depth Q 3d tehnologijom, Silver screen platnima i Dolby digital sistemima za reprodukciju zvuka, pa nije ni čudo sto svi domaci autori svoje kontrolne projekcije prave upravo u „studijskim uslovima” Roda Cineplex-a.

Više informacija o bioskopu Roda Cineplex pogledajte na stranicama bioskopa

Arena Cineplex

arena

Arena Cineplex je kompletno renovirana 2010. godine u skladu sa najnovijim svetskim standardima. Rekonstrukcijom i adaptacijom starog bioskopskog prostora dobijen je prvi multipleks u Vojvodini, sa šest vrhunski opremljenih sala, ukupnog kapaciteta od skoro 1.000 mesta, kao i dva ugostiteljska objekta – Cinema i The End cafe.

Više informacija o bioskopu Arena Cineplex pogledajte na stranicama bioskopa.

Pored redovnog filmskog repertoara, u Areni Cineplex se organizuju svečane premijere domaćih filmova, kao i festivali FEST, Cinema City, Slobodna Zona, Cinemania i Kids Fest.

Kada je reč o distribuciji, u poslednjih par godina fokus je na distribuciji domaćih kinematografskih dela. Samo u toku 2012, 2013, 2014 i 2015. godine distribuirani su domaći filmovi Kad ljubav zakasni, Vojna akademija, Vir, Love Hunters, Peti leptir 3D, Gorčilo- jesi li to došao da me vidiš, Branio sam Mladu Bosnu i Za kralja i otadžbinu, kao i strana ostvarenja Tengo ganas de ti i Spring breakers.

Art Vista d.o.o. je distributer bioskopske opreme za teritoriju Srbije i regiona bivše Jugoslavije. U saradnji sa našim partnerima i lokalnim klijentima pružamo usluge konsaltinga i posredovanja u kupovini opreme renomiranih proizvodjača medju kojima su proizvodjači bioskopskih projektora Christie i Barco, audio opreme koja nosi oznaku Dolby Digital, vrhunskih bioskopskih sedišta različitih proizvodjača itd.